RSS Feed

How much do you know about Islam and Islamic history? Take this simple quiz to find out if you know a few basics.

Posted on

1. Islam primarily means:

A. Peace
B. Submission
C. Mercy
D. Tolerance

2. Muhammad first had sexual relations with his bride Aisha when she was:

A.18 years old
B.15 years old
C.12 years old
D. 9 years old

3. Under the principle of abrogation, which of the following is true?

A. When confronted with contradictory passages in the Koran, Muslims are free to interpret the Koran anyway they like.

B. When confronted with contradictory passages in the Koran, Muslims are directed to follow the earlier written and generally more peaceful passages of the Koran.

C. When confronted with contradictory passages in the Koran, Muslims are directed to follow the later written and generally more violent passages of the Koran.

D. When confronted with contradictory passages in the Koran, Muslims must seek interpretation assistance from Western politicians like Barack Obama and John Kerry.

4. Which religion is practiced by and motivates members of Isis?

A. Buddhism
B. Hinduism
C. Islam
D. Methodism

5. According to the Koran, which of the following is declared?

A. Jesus Christ was crucified by Jews
B. Jesus Christ was crucified by Romans
C. Jesus Christ was never crucified, but Allah deceived many into believing this
D. Only Muhammad was crucified and rose from the dead

6. According to Sharia (basically the Islamic legal code for living all aspects of life), which of the following is acceptable behavior?

A. Lying to and/or deceiving non-Muslims
B. Wife-beating
C. Raping female slaves
D. All of the above

7. Who ordered the torturing and beheading of prisoners, and also permitted sex slavery?

A. Buddha
B. Muhammed
C. Jesus
D. Gandhi

8. According to a 2009 Pew “Global Attitudes Survey,” which percentage of Pakistanis favor stoning adulterers to death?

A. 83%
B. 53%
C. 23%
D. 03%

9. Which religion is practiced by and motivates members of Boko Haram?

A. Lutheranism
B. Mormonism
C. Anglicanism
D. Islam

10. Under Sharia, any Muslim who chooses to leave the Islamic faith is:

A. Subject to the penalty of death
B. Given a monetary tribute
C. Considered a free human being exercising free choice
D. Still allowed to visit Mecca

Answers:

1. B
2. D
3. C
4. C
5. C
6. D
7. B
8. A
9. D
10. A

How did you do?  Here’s a way to interpret your score:

9-10 Correct: You possess good awareness of some basic tenets of Islam and Islamic history.

7-8 Correct: You possess decent awareness of some basic tenets of Islam and Islamic history.

5-6 Correct: You possess modest awareness of some basic tenets of Islam and Islamic history.

Less than 5 Correct: You either don’t care or rely way too much on mainstream media for news and a “correct” understanding of Islam and Islamic history. 🙂

OVV

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: